Met afscheidssymposium ‘Jongeren uit de knel’ namen Zienn, Het Kopland en relaties op 10 juli afscheid van bestuurder Alice Vellinga.

Peter den Oudsten, burgemeester van Groningen, sprak over Het Kopland en over hoe belangrijk het is om jongeren die hulp nodig hebben al in een vroeg stadium te vinden en bij te staan, zodat erger kan worden voorkomen. En ook over hoe ontzettend ingewikkeld dat is. Angelique Schipper van de Talentenloods vertelde vol passie over talenten bij jongeren. ‘Als iemand vertelt en erbij straalt/lacht, dan zie je zijn of haar passie. Talentontwikkeling gaat niet over de top bereiken, de nummer 1 zijn, maar over doen waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Op een manier die bij jou past.’ Bekijk hier haar  presentatie.

Tussen de sprekers liet Urban House Groningen van zich horen met gedichten -waaronder deze spoken word over Alice-, muziek en dans. Urban House Groningen is een gezelschap dat jonge talenten een podium biedt.

Alice is 5 jaar bestuurder van Het Kopland geweest en 3 jaar van Zienn; ze was de trekker van de samenwerking tussenbeide! ‘Daar denk ik met plezier aan terug’, liet ze tijdens haar afscheid weten. ‘Ik heb veel mogen beleven de afgelopen jaren. High lights en mooie initiatieven: de realisatie van de nieuwe Vrouwenopvang, De Werkerij, het ACT-team, de veranderde werkwijze in Nachtopvang Leeuwarden, Veerkracht, zijn enkele voorbeelden.’

Wij bedanken Alice voor de inzet en wensen haar veel succes en plezier bij het Vincent van Gogh College in Assen en Beilen. Daar is ze per 1 augustus voorzitter van het College van Bestuur. Martin Breed volgt haar vanaf die datum op als interim bestuurder van Zienn en Het Kopland.

Contact

Stichting
Het Kopland

Centraal kantoor:
Antillenstraat 9
9714 JT Groningen
t. 050 - 599 14 20
e. info@hetkopland.nl

Centrale aanmelding & intake:
t. 050 - 599 14 20
e. intake@hetkopland.nl

Kamer van Koophandel: 56822367

Dak boven je hoofd?

Dag en nacht gratis bereikbaar:
Informatiepunt (z)Onderdak

t. 0800 - 0200 141 (Groningen)

Tijdens kantooruren:
Maatschappelijke opvang in Groningen
t. 050 - 599 1420 (ook voor verwijzers)
e. intake@hetkopland.nl

Maatschappelijke opvang in Emmen
t. 0591 - 648261 (ook voor verwijzers)

Hulp & advies
bij huiselijk geweld

In geval van nood, altijd: t. 112
Geen nood, wel politie: t. 0900 - 8844

Veilig Thuis Groningen:
t. 0800 - 2000
e. info@veiligthuisgroningen.nl
w. www.veiligthuisgroningen.nl